Zomersport krijgt stimuleringsbudget van de gemeente!

Datum: 09-07-2020


Vier cheques uitgereikt vanuit Osse Sportakkoord

 

KPJ Geffen ontving gisteren samen met Nooit Gedacht en tennisvereniging De Vlijmd één van de vier cheques van €250,00 van wethouder Kees van Geffen. We ontvingen dit bedrag vanuit het Osse Sportakkoord ondat we met deze 2 verenigingen het voetballen, tennissen en handballen onder Geffense jeugd hebben gestimuleerd. Jongeren tot en met 18 jaar konden afgelopen periode gratis kennismaken met deze sporten met als doel om deze groep meer te laten bewegen.

 

Wethouder Kees van Geffen: "Hiermee hebben we tot nu toe 10 organisaties kunnen aanmoedigen  hun ideeën uit te voeren. mooi om te zien dat niet alleen verenigingen willen werken aan de ambities uit het Sportakkoord. Ook professionele en vrijwilligersorganisaties weten elkaar te vinden. Er onstaan mooie kansen om elkaar te ontmoeten en te versterken".

 

De andere organisaties die een cheques hebben gekregen waren:

 

– Dorpshuis Onder d’n Plag: zij investeren in buitensportfaciliteiten bij het dorpshuis. Hierdoor worden de huidige faciliteiten voor een breder buitensportaanbod ingezet. Zo willen ze het hele jaar sport- en beweegactiviteiten aanbieden voor jong en oud.

 

– Medifit Oss: zij gaan het platform voor online sporten uitbreiden. Hierdoor kunnen meer mensen met de juiste begeleiding bewegen. Zo verlagen ze de drempel voor mensen die graag willen sporten, maar niet naar een fysieke sportschool durven of kunnen komen. Het uiteindelijke doel is om de doelgroep te bereiken die op dit moment niet of in mindere mate actief is.

 

Stichting Dunes Games: zij willen een nieuw klimtoestel voor survivalactiviteiten plaatsen op het sportpark in Herpen. Met de realisatie van dit klimtoestel wordt het sportaanbod verder uitgebreid om meer mensen in beweging te brengen. Hierdoor kan de survivalsport het hele jaar door beoefend worden.

 

Wat is het Osse Sportakkoord?

 

Het Osse Sportakkoord is een lokale vertaling van het Nationaal Sportakkoord. Het Nationale Sportakoord is in 2018 gesloten door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de sportbonden (NOC*NSF). Bij het Osse Sportakkoord zijn ruim 60 organisaties aangesloten. Van lokale sportaanbieders, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven tot de gemeente. Ook Nooit Gedacht is aangesloten bij het Osse Sportakkoord. Meer informatie lees je op de website van het Sport Expertise Centrum.

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.